Kaljano paruošimas neužima daug laiko, tačiau reikalauja nemažai žinių ir praktikos. Todėl ruošiant pirmą kartą reikia ruošti neskubant ir daryti viską pagal nurodymus. Visgi net ir atidžiai sekant nurodymus ne visada iš karto pavyksta tinkamai paruošti kaljano. Pateikiame kelis žingsnius, kuriuos atlikus lengviau išmoksite, kaip paruošti kaljaną.
Pirmas žingsnis – kaljano taurelė
Norintys tinkamai paruošti kaljaną turi suprasti, kad vienas iš svarbiausių žingsnių – tinkamai pasirinkti taurelę. Žinoma, visada galima įsigyti pigesnę prekę ir tikėtis, kad ji bus pakankamai kokybiška kaljano paruošimui. Tačiau prekės kokybę neretai nurodo kaina. Jeigu taurelė pigi, greičiausiai ji bus nekokybiška ir nepavyks paruošti kaljano. Nuo taurelės priklauso kitų žingsnių sėkmė, tad rinkite atidžiai ir atkreipkite dėmesį ne tik į kainą, bet ir taurelės gamintoją. Rinkitės žinomą gamintoją, kuris turi ne tik puikią reputaciją, bet ir yra kaljanų gaminių lyderis rinkoje. Tokiu atveju net neabejokite, kad taurelė bus kokybiška. Na, o kaljanas bus paruoštas puikiai ir suteiks daug malonumo.
Kokius angliukus naudosite?
Kaljano paruošimas tampa kur kas paprastesnis, jeigu parenkami angliukai yra tinkami kaljanui. Todėl būkite atidūs ir rinkdami atkreipkite dėmesį į tai, kurie angliukai bus tinkamiausi.
Vandens lygis kolboje
Sekantis žingsnis – vandens lygis kolboje. Neretai naujokai teiraujasi, koks jis turėtų būti? Pasikliaukite vamzdeliu – pripildykite jį ir greičiausiai vandens užteks. Jeigu matote burbuliukus, tuomet turbūt viską atlikote pagal nurodymus ir vandens užtenka.
Kas toliau?
Sekantis žingsnis – užkaisti ir palaukti kokias 5-8 minutes, kol bus galima traukti kaljaną. Atkreipkite dėmesį į tai, jog konkretus laikas priklauso nuo to, kokį kaitinimo būdą pasirinksite. Kaitinant folija reikia palaukti šiek tiek trumpiau. Pasirinkus kitus būdas galite palaikyti šiek tiek ilgiau. Kuo ilgiau laikysite, tuo daugiau dūmų matysite, tačiau atkreipkite dėmesį į tai, jog per dūmų gali pakenkti ir graužti gerklę. Todėl nemanykite, kad palaikius šiek tiek daugiau nustebinsite svečius. Priešingai, palaikius ilgiau, greičiausiai nuvilsite svečius, nes kaljanas nesuteiks malonumo.